Activiteiten

Een kind kan bij ons op een uitnodigende manier talenten ontwikkelen en onbekende talenten ontdekken. Bij ons gaat een kind aan het eind van de dag geïnspireerd naar huis. ‘Samen groot worden’ zijn voor ons de sleutelwoorden. Wij geloven dat een omgeving die veilig en inspirerend is, kinderen zal doen groeien. Groei in alle facetten; sociaal, emotioneel, creatief en cognitief.

Om dit te kunnen realiseren bieden we een proeverij van activiteiten aan, gegeven door diverse vak- en beroepskrachten, aangeboden op diverse plekken. Sommige zijn van structurele aard, andere zijn projectmatig en weer andere worden eenmalig georganiseerd.

Activiteiten worden altijd aangeboden vanuit de leeftijd en ontwikkeling van het kind. Naarmate een kind ouder wordt groeit de keuzevrijheid en de uitdaging in het aanbod. In alle activiteiten is aandacht voor alle ontwikkelingsfacetten zoals onder andere de kleine motoriek, sport, creativiteit, natuurervaringen, samenwerken en ga zo maar door. Voor ons is het belangrijk dat er voor elk wat wils is.

Samenwerkingen

Holland Kinderopvang werkt voor de diverse activiteiten die aangeboden worden samen met diverse sport-, natuur-, en cultuurorganisaties:

  • Sportfondsenbad Delft
  • Stichting Kindertuinen Delft
  • Duurzaamheidscentrum De Papaver
  • DOK Delft (bibliotheek)
  • Delftse sportvereniging Concordia
  • Ring pass Delftse Hockey- en Tennisclub

Het doel van Holland Kinderopvang is o.a. om de kinderen deel te laten uitmaken van een vereniging of organisatie, en daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de ruimtes. Wekelijks gaat HKo naar het zwembad, stichting Kindertuinen Delft, Concordia en Ringpass. De functie van HKo hierin is voornamelijk het vervoer van en naar de juiste locatie. Doordat de kinderen deel uitmaken van een vereniging, is het een meerwaarde dat ze nieuwe kinderen ontmoeten in andere situaties. De overige organisaties verzorgen periodieke activiteiten.

De kinderen van het kinderdagverblijf gaan regelmatig naar de bibliotheek waar er wordt voorgelezen en waar de kinderen zelf op zoek kunnen gaan naar boeken. Op de Appelboom wordt er gewerkt met maandthema’ s die ieder jaar weer anders zijn. De medewerkers zijn dan ook continu op zoek naar activiteiten en uitstapjes die aansluiten bij het thema van dat moment.

Beide BSO’s werken iedere schoolvakantie met wisselende thema’s. Hieromheen stellen de medewerkers een uitdagend en inspirerend activiteitenprogramma samen, waar ook diverse uitstapjes in worden opgenomen. Alle ouders worden van het programma op de hoogte gebracht via het ouderportaal.

Kalender 2023
Datum
Activiteit
Dinsdag 18 april Kijkmiddag Appelboom
Zaterdag 3 juni Lente-activiteit
Donderdag 8 juni Fotograaf Appelboom
Woensdag 14 juni Buitenspeeldag
Donderdag 29 juni Modderdag
Vrijdag 18 augustus Barbeque met alle locaties
 donderdag 21 september Dag van de pedagogisch medewerker + kijkmiddag Appelboom
16, 17, 18 oktober HKo kamp BSO’s